PPO Randwijk

Vervanging bestaande koudwatermachine

Op de onderzoekslocatie van PPO in Randwijk beschikken ze over een omvangrijke proeftuin, laboratoria voor kwaliteitsbepalingen en moderne bewaarfaciliteiten. De kracht van deze combinatie is dat de kwaliteit van het fruit van boom tot consument kan worden gevolgd en onderzocht. PPO werkt nauw samen met andere onderzoeksinstellingen binnen Wageningen UR. Bestaande kennis kan zo snel toegepast worden in nieuwe onderzoeksvragen.

Enkele bedrijven en organisaties uit de fruitsector, die zich bezig­houden met onderzoek en kennisoverdracht, nemen gezamenlijk deel aan het Fruitteeltpraktijkcentrum in Randwijk. 

 

Daikin koudwatermachine

Ter vervanging van een bestaande koelmachine met het koudemiddel R-22 is een luchtgekoelde koudwater machine geïnstaleerd, welke aangesloten worden op het bestaande koud water systeem. De koelcapaciteit is ca. 135 kW bij water/glycol (35% propyleenglycol) in van -6ºC en uit van -12ºC.

De waterkoelmachine is uitgevoerd met een dubbel circuit in hoog rendement uitvoering. De machine is uitgevoerd met een viertal hermetische scroll compressoren in tandem opstelling werkend met het koudemiddel R-410A. De compressoren zijn voorzien van thermische beveiligingen. De verdamper is een RVS platen wisselaar geïsoleerd met 20 mm isolatie. De condensor is gemaakt van naadloze koperen buis met geribde aluminium lamellen en voorzien van een subkoel circuit. De condensor is standaard voorzien van Alu coating.

De schakelkast is voorzien van een hoofdschakelaar en zekeringen voor compressoren en ventilatoren. De Daikin regeling regelt op basis van wateruittrede temperatuur. Alle temperaturen en functies zijn bedienbaar en af te lezen op het ingebouwde bedieningspaneel met LCD display.

Het bestaande leidingwerk wordt door Van Kempen aangepast aan de nieuwe koelmachines en uitgevoerd in RVS. Het leidingwerk wordt geïsoleerd met Armaflex en buiten afgewerkt met aluminium beplating.

De unit bevat twee koudemiddelcircuits met elk twee compressoren in tandem opstelling (totaal 4 compressoren). De condensor is uitgevoerd met gecoate lamellen. De koelmiddeltoevoer naar de verdamper wordt elektronisch geregeld.

© Van Kempen Airco-Centre - Disclaimer - Sitemap